T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Kaymakamımız Sn. Orhan Şefik GÜLDİBİ, 'Tarsus Beyazı Üzüm Çeşidinin Mutasyon Islahı Yoluyla Geliştirilmesi' projesiyle ilgili olarak Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Sn. Davut KELEŞ ve beraberindeki heyetten bilgi aldı.
'Tarsus Beyazı Üzüm Çeşidinin Mutasyon Islahı Yoluyla Geliştirilmesi Projesi' ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakamımız Sn. Orhan Şefik GÜLDİBİ,
'Mersin ilimizin toplam bağ alanı TÜİK verilerine göre 224.000 dekar olup Türkiye genelinde iller sıralamasında 6. durumdadır. İlimizin toplam üzüm üretimi ise 250.000 ton olup ülkemiz genelinde 4. Sırada yer almaktadır.
Mersin ili bağ alanlarını ilçeler bazında incelediğimizde ise Tarsus ilçemizin yaklaşık 100.000 dekarlık alan ile ilk sırada yer aldığını görmekteyiz.
Bu rakamlara baktığımızda aslında ilimizin bağcılığının Türkiye genelinde bir marka olma potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Tarsus Beyazı üzüm çeşidimiz ise Mersin bağcılığının gözbebeği ve markası olacak potansiyeldedir.
Tarsus Beyazı üzümü bölgemizde atalarımızın dedelerimizin zamanından beri yetiştiriciliği yapılan ve yakın tarihlere kadar ihracata da konu olan son derece kaliteli ve lezzetli bir sofralık üzüm çeşidimizdir.
İlimiz genelinde yaklaşık 45.000 dekarlık bir alanda 70.000 ton Tarsus Beyazı üzümü yetiştirilmektedir.
Bu çeşidin tanelenme sorunu yola dayanım açısından sıkıntıya neden olmakta ve diğer çeşitlerle rekabet gücünü azaltmaktadır. Bu konuda yapılacak bir çalışma ile tanelenme sorununun ortadan kaldırılması veya minimum düzeye indirilmesi neticesinde üzümün kalitesi ve yola dayanımı artacak, pazarlama şansı yükselecek, diğer çeşitlerle rekabet edebilecek hale gelecektir. Bu durum ilçemiz ve ilimiz bağcılığı açısından adeta yöresel bir markamız olan Tarsus Beyazı üzüm çeşidimiz için son derece önemlidir.
Bu sorun aşıldığı takdirde pazar payının artabileceği ihracat kabiliyetinin yükselebileceği ve böylelikle hem üreticisine hem yöreye hem de bağcılık sektörüne daha fazla kazanç getireceği bir gerçektir' dedi.